28 юли 2014 г.

Lush Herbalism Fresh Facial Cleanser (Review)

3 коментара :
 
Ако си спомняте преди време ви бях говорила за друг почистващ продукт на LUSH, но не бях впечатлена от действието му върху моята кожа (комбинирана, акнеична, леко мазна при част от Т-зоната), тъй като беше прекалено изсушаващ и груб за нея (още за Dark Angels можете да прочетете в публикацията). Herbalism е предназначен за ексфолиране, почистване и леко обезмасляване на проблемната кожа и аз съм съвсем съгласна, че звучи доста по-близо до моят тип кожа. Хареса ли ми повече? Прочетете по-надолу за да разберете.

 Последвайте ме / Follow me : FB page   Pinterest   Bloglovin'


Марка / Brand: Lush
Линия / Line: Fresh  Facial Cleansers (редовна)(Angels on Bare skin - нормална кожа , Dark Angels - за мазна кожа) 
Къде: София,  БГ сайт
  Количество / Quantity: 100 g
Цена : 18,30 лв

Състав (копиран от сайта на Lush):

Външен вид :
100g-мовото парче от тази билкова отвара идва без солидна опаковка, а просто завито и запечатано в найлон. Със сигурност трябва да намерите в какво да го съхранявате, тъй като ще предотвратите изсъхването на съставките. *Аз ползвам старата опаковка от DarkAngels*

Консистенция и аромат :
Herbalism е продукт с леко гранулена консистенция или малко по-суховата паста със силен розмаринов и билков аромат. *След малката ми разходка до София всичко миришеше на него - от чантата до банята, но ако сте били до магазина им ви е ясно за какви силни аромати ви говоря* Използваното количество е малко повече от "откъснатото" на долната снимка, т.е. сравнително икономичен е.


Демонстрация:

Приложение и краен резултат:
За разлика от Dark Angels, Herbalism не се сваля с кърпа. Просто хидратирайте пастата с малко вода, разтъркайте между ръцете, нанесете, ексфолирайте и измийте с вода. В началото може да ви бъде трудно да отгатнете точното количество вода и да претърпите малко падане от лицето (fallout) и трудно нанасяне на продукта, но след време ще свикнете и този проблем ще изчезне. *Practice makes it perfect* Ексфолира нежно и почиства, като оставя лек аромат след употреба. Не ми дразни кожата и не я изсушава прекомерно. Ползвам 1-2 седмично, особено след full-face-makeup-day, когато чувствам порите запушени. Не съм забелязала да подобрява или влошава състоянието на несъвършенствата (и без това малко продукти се справят с това).

Обобщено:
Herbalism е съвсем подходящо почистващо и ексфолиращо средство за честа употреба (не ежедневна) за проблемна и акнеична кожа, без да я пресушава и да я дразни. Радвам се, че ми се отдаде възможност да пробвам продукта, тъй като е доооста по-подходящ за моя тип кожа и харесвам действието му. 

А вие ползвали ли сте някои от свежите почистващи средства на марката?


*Продуктът ми е предоставен от LUSH Bulgaria за проба: Мнението ми не е заплатено


3 коментара :

  1. Този продукт е точно за моята кожа!И аз имам отзиви за него ,от сестра ми - много положителни!

    ОтговорИзтриване
  2. Светле, а усещат ли се частиците, тоест добре ли ексфолира, тъй като аз предпочитам по грапави частици , а не нежна ексфолиация :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ексфолиацията е по-скоро нежна (средна), отколкото груба и грапава :)

      Изтриване