31 август 2015 г.

3 in 1 Reviews:Blushes - H&M and Essence

3 коментара :
 
Здравейте, прекрасни мои!
Съжалявам за по-честото ми отсъствие в блог пространството последните няколко месеца, но в момента нареждам разни цели и конкретни действия в живота си и понякога, колкото и да обичам писането съвсем не ми е до това. Това в никакъв случай не означава, че съм оставила това ми занимание, а просто, че в момента то е в лек застой, най-вече докато си взема милата сапунерка (фотоапаратът ми) от ремонт. И да благодарим на прекрасната Дени Банчева за оказаната подкрепа през тези няколко месеца. *йей*

Последвайте ме / Follow me : FB page  Youtube  Pinterest   Bloglovin'


Днес ще си говорим за ружове. И да, няма да са продукти за устни, което при мен е страхотно постижение. Преди малко повече от година използвах един единствен руж, който ще видите малко по-надолу в поста и лесно ще го познаете заради голямата дупка посредата на кутийката. Малко по-късно обаче осъзнах, че кожата ми е неутрална към жълтеникава и кораловите и оранжевите ружове изглеждат много по-естествено на лицето ми, т.е. светло розовите нюанси изглеждат леко нелепо върху кожата ми, когато е напълно гримирана (т.е. имам база и фон дьо тен). Не казвам, че светлокожите момичета като мен не бива да носят такъв нюанс продукт, а че просто аз не се възприемам с такъв. От тогава насам използвам светло и средно розови ружове само когато нямам нищо друго по лицето ми и съм доволна от резултата. 

Друго нещо, което забелязвам е и това, че есенно-зимният сезон посягам повече към сливови и морави ружове (Maybelline Colorama 502, например), докато пролетно-летният съм на коралово-оранжева вълна (при мен за лаковете и червилата важи същият принцип). Ще ми е интересно да прочета в коментарите кои са вашите любими ружове за различните сезони. 

А днес ще ви запозная с 3/4 от колекцията ми от ружове. Изключително скромно за блогър, зная.


Make me blush blusher by H&M - Sweet Rose
7.2 г  - Магазините на H&M
Ако си спомняте, преди известно време марката правеше разчистване на козметичната си линия, за да може новата такава да заеме мястото й. Тогава за скромната сума от 2 лв се сдобих с този руж и за съжаление мога да кажа, че никак не съм впечатлена. Пигментацията е добра, издръжливостта е прилична, но текстурата е някак "гранулена" и суха; със сигурност на суха кожа картинката няма да е приятна. Не бих платила нормалната му цена, но го използвам най-вече заради цвета - много приятно средно тъмно розово, с лек цикламен тон.


Essence Silky Touch Blush in Autumn Peach
5 г - около 5лв / Дрогериините магазини  
Този беше закупен по повод следващият му събрат и един прекрасен пост на Ели от MaquiLab (Ели, обожавам стилът ти на писане, особено ако споменеш, че нещо ти е допаднало, веднага скачам до дрогериите). 
Цветът е много приятна тъмна праскова, подходяща за всеки сезон по мое мнение. В опаковката изглежда доста тъмна,но с лека ръка и подходящата четка може да се постигне много естествен и ненатрапчив резултат. Много любим за дните, в които съм с full-face грим и искам нещо леко и подходящо да затопли бузките.


Essence Silky Touch Blush in Adorable
5 г - около 5лв / Дрогериините магазини
Първият ми руж. Доста обичан, особено за дните, в които не нося друг грим по лицето, но искам лек цвят. Кадифена и лека текстура, не много пигментиран и траен и все пак посягам към него доста често.

А сега имам няколко въпроса към вас - колко често използвате ружове, колко като брой притежавате и кои са любимците ви? Ще се радвам да прочета отговорите ви в коментарите.

Слънчев понеделник от мен и бъдете продуктитвни :)

3 коментара :

  1. Използвам руж почти всеки ден. Имам доста....сигурно са 15-ина. Не съм ги броила, че ме е страх. :D

    ОтговорИзтриване
  2. Аз не ползвам руж всеки ден, че често забравям, но като се загледах имам 7-8 броя.

    ОтговорИзтриване