29 септември 2014 г.

Четка за разресване Macadamia No Tangle Styler Brush (Ревю-сравнене с Tangle Teezer)

4 коментара :
 
Здравейте, момичета!
Надявам се да не ви липсвам много (или пък точно обратното), тъй като все още не ми е ясно кога ще имам постоянен достъп (и достатъчно бърз за постове) интернет. Правя всичко възможно да не оставям блога без нови постове, но както сте забелязали поразредих честотата им. *вече ми липсва* Вече официално съм в София, та ако някой има желание да се срещнем, да заповяда във FB страничката или на мейла на блога (можете да го видите в десния бар).
Днес съм ви подготвила едно ревю, което отдавна чака да дойде наяве, но исках да бъда сигурна, че мнението ми няма да се промени във времето и да ви подведа с грешни впечатления. 

Последвайте ме / Follow me : FB page  Youtube  Pinterest   Bloglovin'

Четката на Macadamia много ми прилича като действие и усещане на Tangle Teezer (за който можете да прочетете в ревюто ми тук), но откривам и няколко съществени разлики, които ще ви споделя по-долу. Ако не сте наясно с фурора около самите пластмасови четки, сте късметлии, защото не са от най-евтините артикули, а са цяла инвестиция, особено ако сте с ограничен бюджет. Но според скромното ми мнение, си заслужават и нека разберем защо.

Марка / Brand: Macadamia
Къде: Zlatnaribka.com и в магазините на Златна Рибка
Разновидности: Зелена и розова
Цена : 21,50 лв 

Как изглежда:
Гребенът пристига в удобна прозрачна пластмасова опаковка, без предпазно калъфче или кутийка за разнасяне. Сравнена с компактния TT e доста по-голяма, най-вече заради дръжката. Няма предпазител за бодличките, което може да е проблем при пътуване или слагане в дамската чанта, защото води до изкривяване на самите бодлички. Косъмчетата отново са редуващи къси и дълги, като са по-дълги, но малко по-рехави от тези на TT. Има дръжка (при TT липсва)

Сравнена с TT Compact:
Как се справя с разресването:
Определено си изпълнява задачата, особено с моята постоянно заплитаща се коса, хвърчаща навсякъде. А ако сте свикнали на обикновените гребени, с "топченцата" накрая, този вид четки може да ви допадне много повече, защото са някак по-щадящи, разресват в пъти по-лесно и не скубят толкова. Проблемът ми с TT и неговите къси косъмчета тук е решен - гребенът обхваща по-лесно кичурите и не се налага да реша по 100 пъти и да разделям на отделни секции. Единственият минус, не само на тази четка, а и на самите четки от такъв тип е, че са доста лесни за цапане, а трудни за почистване. След по-дълга употреба забелязвам и леко изкривяване на бодличките, не мисля, че ще успея да изкарам повече от година-две с този екземпляр.


Какво ни обещават производителите:

Бих ли си я купила отново:
Четката със сигурност прилича много на TT, но си има някои големи предимства - косъмчетата, удобната дръжка по-голямата повърхност. Просто имайте едно на ум за чистенето и бодличките - "pain in the ass" са, ако става въпрос за поддръжка и дълготрайност.
И въпреки малките забележки, предоръчвам ако искате по-малко заплитане; чак блясък и еластичност от гребенче не очаквам, но мисля, че това е напълно разбираемо.

А вие ползвали ли сте някоя от четка от такъв тип?
Споделете ми долу в коментарите какви са вашите впечатления за тях.

* продуктът ми е предоставен без финансова или каквато и да е друга компенсация; изразено е личното ми мнение

4 коментара :

 1. Интересни са ми тези четки, но не мисля, че са подходящи за мен. Аз с моето гигантско чудовище се оправям само с много рядък гребен от години. Даже съвсем намразих четките, защото като малка мама винаги ме скубеше поне по 30 минути сутрин с такива. xD

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Тети, ако някоя приятелка има, пробвай.
   Аз също бях скептична, че и моята е ужасна за разплитане, но в крайна сметка ми хареса :)

   Изтриване
 2. Отдавна им се чудя на тези четки, май е време да пробвам и аз. ;д

  ОтговорИзтриване
 3. Здравей,
  аз съм нова в блог средите, но мога да кажа, че имам две четки на ТТ. Едната е същата като твоята от limited серията Beloved, а другата ми е на Salon Elite. Обичам ги и двете четки, добре се разбираме ;) Единствено в началото имах проблеми с изпускането на четките, но вече и с това свикнах. И двете ми четки са закупени от Enzo.bg.
  Мерси за инфото, опредлено ще се изпробва и четката на Макадамия
  http://cattlustfever.blogspot.com/

  ОтговорИзтриване