4 август 2014 г.

Odaban Antiperspirant Spray или прекратяване на прекомерното изпотяване през летните месеци (Review)

5 коментара :
 

Марка / Brand: Odaban
  Количество / Quantity: 30 ml
Цена : 30 лв
Вносители: Додис Интернешънъл

Последвайте ме / Follow me : FB page   Pinterest   Bloglovin'

Какво ни обещават производителите:

Какво е Odaban?
Odaban e антиперспирантен продукт (предотвратяващ/намаляващ изпотяването) под формата на спрей, подходящ за цялото тяло. Активната съставка е Алуминиев Хлорид, която е известна със свойството си да свива/запушва потните жлези/канали, като така предотвратява или намалява изпотяването. 

Какво трябва да знаете преди да пристъпите към употребата на Odaban и как се използва:
Спреят се ползва само на сухи мишници или участъци, като се прилага само вечер (когато нивото на изпотяване не е толкова високо). Малко количество се пръска в желаната област, а ако сте с чувствителна кожа можете да нанесете с тампон. Третираната зона не трябва да се епилира или да се третира по какъвто и да е разраняващ начин поне 24 часа преди и след употребата на продукта. На сутринта след употреба зоната се измива и подсушава. Можете да нанасяте продукта от 1 до 4 пъти седмично, като след намаляване на изпотяването трябва да намалите от 1 до 2 пъти седмично. При наличие на неефективност производителите ни обещават cash-back до 45 дни след покупката.


Oпаковка и аромат:

Odaban пристига в картонена опаковка, а самият продукт-в пластмасово шишенце в пулверизатор. Има специфичен аромат на алкохол и нещо, което не мога да определя. Много стабилна, абсурд да се отвори при разнясяне.

Консистенция и икономичност:
Консистенцията е супер течна, наподобява вода. За употребата стигат 1-2 пръскания, което не е много, а и предвид не толкова честата му употреба сигурно ще изкарате поне сезона.



Впечатления:
При първата употреба нанесох с напръсквания, но получих много неприятно щипане. На втората употреба нанесох с тампон, резултатът беше доста по-малко щипещ. Дадох го и на майка ми да го ползва и тя нямаше никакви проблеми по нито един от начините. Ако сте с нормална кожа вероятно няма да имате проблем, но все пак имайте едно наум. Изпотяването намаля и след втората употреба почти напълно престана. Останах приятно изненадана от ефикасността. 

Състав:
Алкохолния денат е разтворител и вероятно е причинител на раздразненията при мен, алуминиевия хлорид отговаря за блокирането на изпотяването.

Обобщено:
Със сигурност ефикасността ме впечатли и ще се надявам да адаптират формулата за чувствителна кожа, за да мога да я пробвам отново и да съм доволна на 100 %.



* - продуктът ми е предоставен за проба

5 коментара :

  1. Мислих го, мислих го - и накрая май се отказах. Имала съм много кофти епизод с део с много алуминиев хлорид и оттогава си имам едно наум... Все някой ден ще се престраша обаче, предполагам ще е скоро :D

    ОтговорИзтриване
  2. На мен от подобни продукти с алуминиев хлорид ми излизаха пъпки под мишниците много неприятни,от както спрях да ползвам постепенно изчезнаха и никога няма да се върна към тях.

    ОтговорИзтриване
  3. Тези продукти спираши изсушаването винаги са ми се виждали невероятно вредни като функция. Алуминият и алуминиевият хлорид са доказани невротоксини и се натрупват в организма. И двете са свързани с появата на Алцхаймер в по-късна възраст. Според проучванията алуминиевият хлорохидрид е по-малкото зло, но така или иначе вече бягам надалеко от всякакви алуминиеви соли. Не разбирам защо някой би си пръскал подобна отрова по себе си.

    Аз освен безалуминиевият дезодорант ползвам и сухо олио за подмишниците.

    ОтговорИзтриване
  4. Полезно е да се знае, Тети, благодаря!
    Аз преустанових ползването му заради щипането, но иначе не са ми се появили пъпчици.

    ОтговорИзтриване
  5. Аз сега използвам един подобен продукт-Одорекс, виждам ефект от него и е доста по-евтин от този.При мен се появява щипане,когато съм напръскала по-голямо количество.

    ОтговорИзтриване