12 август 2014 г.

Сравнение: Матиращи листчета Beauty Made Easy (Review) / Comparison: Mattifying Paper Beauty Made Easy

2 коментара :
 
Какво са матиращите листчета:
В горещите летни дни (а понякога и не само), "лъсването" на Т-зоната дори само няколко часа след поставянето на грима е често срещан проблем. Ако не сме от момичетата, които обичат да носят матираща / фиксираща пудра в чантата и да нанасят пред определено време, матиращите листчета могат да бъдат решение на проблема за няколко часа. Има различни видове листчета, според предназначението им - от хартиен тип, силиконов (гумени). Има и такива, които са с пудра с цел по-добро матиране за по-дълъг период от време (звучи по-удобно от четката и пудрата, нали?). Лично аз съм ползвала само такива без пудра.


Последвайте ме / Follow me : FB page  Youtube  Pinterest   Bloglovin'

Днес ще сравняваме две от разновидностите на матиращите листчета на Beauty Made Easy - универсалните и антибактериалните.

Марка / Brand: Beauty Made Easy (произвеждат в Дания)
Селекция: 3 разновидности  - розови (универсални), зелен чай (антибактериални) и зелени (не съм ги виждала в България)
Количество / Quantity: 80 бр
Къде:Аптеки Ремедиум, Douglas, beautyZone и други магазини за козметика
Срок на годност след отваряне: няма
Цена : около 5,99 лв
Вносител: Додис Интернационал

Външен вид :
Листчетата пристигат обгърнати в супер сладък и "oldschool" дизайн. Опаковката е от черен матов картон, който се мачка лесно при пренасяне. Самите листчета не се нараняват , но кутията се деформира малко. Отварят се с "механизма" на бомбониера - част от картона влиза в дупчица в долната част на опаковката. След като отворите ще забележете, че са леко пунктирани, което е гаранция за това дали са били докосвани от някой друг. Самият пунктир е лесен за прекъсване и отваряне. В задната част на опаковката присъства нещо като " закачалка" за самия продукт, не съм я ползвала и не знам доколко може да бъде полезна. 



Листчета - описание, аромат:
Листчетата са по-скоро от силиконов / гумен тип, при допир се усещат много гладки. Универсалните са съвсем малко по-прозрачни от антибактериалните. Антибактериалните имат малки зелени частички (екстрактът от зелен чай). Те ми се виждат и малко по-ефикасни в попиването на мазнината. Листчетата не са сгънати или захванати едно за друго, така че е лесно да извадите повече от едно. Ако имате тези на Catrice (в лилавата опаковка), тези са по-малки от тях. Универсалните нямат аромат, а антибактериалните - много лек, напомнящ зелен чай, не се усеща на лицето.

Употреба:
Използвам едно листче с леки потупващи движения по зоните, в които имам нужда (не само Т-зоната). И двете се справят добре, но сякаш антибактериалните отнемат малко повече мазнина. Относно отнемането на нанесен вече продукт тук са абсолютно равни - премахват известно количество, но не прекалено.  Oбещанията на производителите - да абсорбира омазняването, да матира кожата и да минимизира порите, се справя най-добре с първото, не толкова добре с второто и третото - не мисля, че продукт от такъв тип може да се справи по какъвто и да е начин. 


Oбобщено:
Листчетата изпълняват очакванията ми и ще продължавам да ги ползвам през топлите месеци.
Харесвам малко повече антибактериалните, но които и да вземете ще ви свършат работа. Не се различават особено от типичните матиращи листчета. Удобни са за дамската чанта.

 * листчетата са ми предоставени за проба без финансова или каквато и да е друга компенсация

2 коментара :