3 ноември 2014 г.

По-гладки устни с Catrice Beautifying Lip Smoother in 010 Sweet Caramel (Review + Swatches)

2 коментара :
 

Ако сте почитател на декоративната козметика, няма как да не сте чували за всеизвестните Lip Perfector-и на Clarins, чиято популярност така застигна и мен, че почти бях готова да преглътна високата цена от около 40 лв и да разбера кое е толкова магическото нещо покрай тях. Е, за мое щастие (и студентския ми бюджет) Catrice съвсем наскоро пусна линия (за съжаление състояща се само от три цвята), която неколкократно четох да бъде спрягана за двойник на Clarin-ския си събрат. Както разбрахте от по-горе, не съм в състояние да направя сравнение в настоящия момент, но пък ще ви споделя впечатленията ми от този така интересен продукт.


Последвайте ме / Follow me : FB page  Youtube  Pinterest   Bloglovin'

Марка / Brand: Catrice
Селекция: 3 цвята (010 Sweet Caramel, 020 Apricot Cream, 030 Cake Pop)
Количество / Quantity:  9 мл
Къде: Lilly Drogerie
Цена : Около 7 лв

Опаковка:
Пластмасова изстискваща се тубичка завършваща с винт и гъбичка (т.н. sponge-tip applicator). Съдейки по снимки не откривам кой знае каква разлика в дизайна, а само в количеството - Clarin-ският превъзхожда с три милилитра (предвид разликата в цените не се оплаквам). Опаковката не се отваря без да пожелаете и е удобна за дамската чанта. Нансянето на продукта е лесно и равномерно - продуктът излиза от малки дупчици в самата гъбичка. Някой биха я намерили за нехигиенична - аз ви препоръчвам периодично да я миете, за да предотвратите натрупването на продукт и микроби.

 Цвят, формула, аромат:
Формулата е нещо средно между балсам за устни и гланц. Цветът е съвсем незабележим и нанесен на устните леко изравнява цвета им и ги изсветлява (на първият суотч).  Със сигурност не е нещо супер забележимо, но придава един по-здрав вид на устните (особено в момента  в студеното време). Ароматът е типичен за течните продукти за устни на марката - сладникав и бонбонест (и вкусът е същият, upps, it wasn't me). Формулата не лепне и е много приятна за носене. Оставя устните хидратирани и меки на нивото на дрогериен балсам, но има нещо, което ми харесва повече от твърдите балсами на Nivea, например. Съдържа леки отразяващи частички, които приятно улавят светлината и са забележими само на пряк досег с нея.

Издръжливост и финиш:
При мен издръжливостта му не е добра, но предвид нелепнещата и лека формула това е очевидно. Финишът е бляскав, без да е прекален.



Обобщено:
Ако си търсите лек, нелепнещ балсам в удобна форма и почти незабележим цвят - то това е продукт за вас. Текстурата е приятна за носене, ароматът, но не очаквайте чудеса откъм трайност.



2 коментара :

  1. Mного си обичам моят и е може би най-използваният ми продукт за устни :) Само така не разбрах кое му e smoother-ското :D Но пак си го харесвам. Супер ревю :)

    ОтговорИзтриване
  2. Охх..много ми харесва опаковката <3. Чудесно ревю :)

    ОтговорИзтриване