21 ноември 2014 г.

Не просто шапки, а шапки с душа - 20 Години Ирина Сардарева - 20.11.2014 (Event)

5 коментара :
 
 Когато получиш покана за представянето на юбилейната колекция на най-известната българска дизайнерка на шапки няма как да не останеш изненадан и да си щастлив, че можеш да се докоснеш до човек с толкова голямо влияние на българския моден подиум.
И всъщност откриваш, че този дизайнер е освен усърден и трудолюбив и не по-малко позитивен и щастлив човек от самия теб. Човек, който преди 20 години не се е притеснявал да се изправи срещу страховете си, да обърне рязко кормилото на живота  и да поеме към мечтите си - от химик до модна вдъхновителка - да, днес Ирина е точно това.
Сърцето ми е пълно, когато видя хора без капка злоба в очите си, разпръскващи толкова любов покрай себе си, мотивиращи и другите около тях да преследват най-съкровените си желания.
Това е и причината, поради която започвам с края, щастливият бленуван край на нещо желано и щастливата усмивка на нещо постигнато.


Сигурно се чудите - защо говоря за шапките като с душа
Защото виждях всяка капчица труд вложена в тях и всеки детайл изписан до съвършенство. Дните, месеците, годините в създаването на шапките водят до отделяне и вграждане на частичка от дущата на твореца. Всяко усилие бива забелязвано и възнаградено.


Под нежните звуци на френски шансони се пренесохме в едно минало време, заобиколено от красота, класа и стил.  В колекцията можеха да бъдат намерени почти всички видове шапки - от по-небрежни плетени, през микс от дантела, органза и цветя и най-любимите ми ярки цветове, комбинирани със семпли облекла, дело на Peroto.


Чие ли краче се подава?


За мен Ирина Сардарева е вдъхновение.
 Човек трябва да е комфортен първо сам със себе си, за да могат и другите да се чувстват комфортно с него. За да постигне човек мечтите си трябва първо да повярва той самият, а след това и друтите ще повярват в него.

Още снимки от събитието можете да видите тук.

* Благодаря и на прекрасното време, макар и за кратко, прекарано с Mirsea's Wonderland, A Cup of Teia Ted, Mannierox и Unreal Art Reality (всички са линкове към прекрасните им блогове, които горещо ви препоръчвам да последвате)5 коментара :

 1. Ревюто наистина беше прекрасно преживяване. Духът, показаните модели, детайлите - всичко беше изпипано с много старание и вдъхновение.
  Жалко, че с теб се видяхме за толкова кратко.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Жалко, да. Но тъкмо е причина да се видим пак :)

   Изтриване
 2. Било е страхотно!Аз до последно бях сигурна,че ще успея да дойда,но увииии!Така ме е яд!

  ОтговорИзтриване
 3. Прекрасен пост! :) И това краче има жестооооок чорапогащник! Веднага да споделиш от къдееее!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Хаха, прословутият подлез на Пловдивската ЖП Гара :)
   хаха, следващия път като идваш ще ти покажа :)

   Изтриване