29 август 2014 г.

Scared to wear Orchid : Maybelline Colorsensational Vivids: Hot Plum (Review + Swatches)

2 коментара :
 
Не си спомням, дали тук съм ви казвала, че типът продукт от декоративната козметика, който никога, ама никога не мисля, че ми е достатъчен са червилата. Не съм от големите фенове на гланцовете, ползвам, но рядко. С течните червила, въпросът горе-долу е същия - и тях харесвам, но повече се притеснявам от разтичане, неприятно падане на цвета и подобни. За това и червилата си остават любимите ми продукти за устни, overall.


Последвайте ме / Follow me : FB page  Youtube  Pinterest   Bloglovin'
Можете да видите как изглежда върху мен в това видео

Предполагам сте чували за прословутата серия на Maybelline Colorsensational. Най-различни YouTube момичета направо се заклеваха, че това са най-добрите червила на дрогерийния пазар. Ем, Тома Неверни само чакаше да излезе Vivids серията и да се сдобие с някой цвят. И не ми се искаше да си взимам Shocking Coral, а нещо по-нетрадиционно - в крайна сметка В. ме убеди да се сдобия с Hot Plum.
Днес ви запознавам с един прекрасен нюанс, в цвета на годината - Орхидея. В началото докато го тествах за блога се бях притеснила, че никога няма да изляза с толкова ярък цвят. Е, грешах, дори доста често го носех през изминалите месеци и в крайна сметка се превърна в един от любимите ми. 


Марка / Brand: Maybelline 
Селекция: 10 цвята, групирани предимно по двойки - два розови, два по-коралови, два оранжеви, два червени и два лилави (неонови)
Количество / Quantity: 4 g
Къде: Lilly, DM и други
Срок на годност след отваряне: 24 месеца
Цена : около 17 лв


Опаковка:
Пластмасова, но не от онези, които имате чувството, че ще се разпаднат направо в ръцете ви. Радва окото с неоновата, но изчистена капачка, красивата гилза (която не се и търкаля заради формата) и малкото етикети. На долната част присъства етикет с номера и името на червилото. Горната част е леко огледална.

Цвят, формула, аромат:
Бих определила цвета като ярка, неонова фуксия с лилав подтон (ако в ума ви изникна ярка орхидея сте на прав път). Със сигурност не е подходяща за всички тонове на кожата, а и малко хора се приемат с точно такъв нюанс. Но аз, за моя изненада, се харесвам и то много. Формулата е страшно кремообразна, плъзга се лесно по устните. Пигментацията е с първото нанасяне, съвсем равномерна. Ароматът е ванилов и сладникав. 


Издръжливост и финиш:
Издържа няколко часа на устните (при мен до 3-4, без пиене и ядене) без да се събира неприятно, да изсушава или да е некомфортно за носене. Не оставя на петна, но след носене има лек оцветяващ ефект. Пренася се по чаши и предмети, но не толкова, че да изглежда зле веднага след кафето. Финишът не е нито от най-бляскавите, нито от матовите. По-скоро посредата с тенденция към по-бляскаво.

Swatch:

Състав:

Обобщено:
Определено смятам, че това е една от най-добрите ми козметични находки напоследък - нямам никаква забележка нито към цвета, формулата, гилзата. Препоръчвам да погледнете другите цветове от серията, ако се страхувате от такива смели нюанси.




2 коментара :