27 август 2014 г.

Битката на базите за сенки: Artdeco, NYX HD и NYX Milk (Ревю-сравнение)

9 коментара :
 


Последвайте ме / Follow me : FB page  Youtube  Pinterest   Bloglovin'

Обща информация:
Artdeco Eyeshadow Base - 5ml, 14 лв. Срок на годност след отваряне: 12 месеца
NYX HD Eyeshadow Base - 8ml, 13,95 лв. Срок на годност след отваряне: 18 месеца
NYX Jumbo Eye Pencil in Milk - 5g, 9,95 лв. Срок на годност след отваряне: 6 месеца
Artdeco : NYX HD : NYX Milk - 0 : 1 : 0 

Опаковка:
Artdeco - Пластмасово бурканче с винт, което е неудобно за загребване, освен ако нямате четка за целта. Не е достатъчно широко за вземане на продукта, ако имате дълги нокти. Затваря се плътно. Лесно се вижда оставащото количество.
NYX HD -  Тип "гланц за устни" - с апликатор-гъба и завинтваща се форма. Удобна за употреба. Не е прозрачна и трудно можете да видите колко ви е останало, може да остане продукт, който не можете да достигнете.
NYX Milk - Молив, нуждаещ се от подостряне. Капачката се чупи лесно и не затваря плътно молива. Необходима е специална острилка, малко внимание и все пак лесно се губи част от продукта. Лесно се вижда оставащото количество.
Artdeco : NYX HD : NYX Milk - 0 : 1 : 0 

Консистенция, нанасяне, икономичност:  
Artdeco - мазна, с малки бляскави частички, които не се забелязват при нанасяне. Няма цвят, плъзга се лесно по клепача. Много икономична, трудно ще я изхабите за година при ежедневна употреба. Не засъхва напълно, остава леко лепкава, която я прави идеална за по-прашливи (матови сенки). Леко си променя консистенцията след по-дългосрочна употреба.
NYX HD - Най-приятната текстура от трите - лека, "silky", без частички. Няма цвят, плъзга се лесно. Икономична е - количеството, което четката обира от тубичката е напълно достатъчно. Засъхва  по клепача след известно време,супер подходяща за по-мазни сенки. Не си променя консистенцията.
NYX Milk - Има мазна тексура за молив, но все пак по-суха от горните две. Има бял матов цвят, който лесно прикрива венички и несъвършенства по очите, плъзга се и се прелива лесно. Най-неикономичната форма от трите, но най-хигиеничната.
Artdeco : NYX HD : NYX Milk - 1: 1 : 0 

Аромат, засилване на цветовете  и издръжливост:
Artdeco -Има леко странен аромат, тип "мъжки парфюм".  Засилва цветовете най-малко от трите, но все пак изглеждат по-наситени, отколкото без база. Цветовете се преливат малко по-трудно от обикновено. Издържат цял ден без нужда от подновяване, не се събират.
NYX HD -  Няма аромат. Засилва цветовете почти наравно
с Milk. Нямам проблеми с преливането. Сенките не се събират. Трие се най-трудно и оставя следа.
NYX Milk - Засилва най-добре цветовете, ообено по-ярките. Сенките се преливат лесно. Ако имате мазни клепачи като мен, ще се събере след няколко часа в сгъвката дори с база под самия молив. Не се трие трудно.
Artdeco : NYX HD : NYX Milk -1 : 1 : 1

Swatches:


Съвети и крайно заключение:
С която и да се сдобиете ви препоръчвам да не прекалявате с количеството, да разнесете с пръсти и да поизчакате да изсъхнат.
Artdeco - базата е хубава, особено за сенки с по-суха текстура, тъй като залепват най-добре за нея.
NYX HD - Засилва цветовете силно и не се усеща нанесена. Подходяща е за всякакви сенки, но най-вече такива с по-мазна текстура (Sleek, Inglot Pearl). 
Щеше да е перфектна ако имаше и покритие.
NYX Milk - Ако нямате мазни клепачи, ще ви допадне поради свойството й да прикрива несъвършенства по клепачите и да кара цветовете да изпъкват. Но при мен пада ужасно бързо и резултатът не е приятна гледка.
Artdeco : NYX HD : NYX Milk - 2 : 4 : 1 
Ако трябва да избирам една от трите би била NYX HD, но и Artdeco е добър избор. За мен Milk е пълно разочарование.

Кои са любимите ви бази за сенки? Някоя която трябва да пробвам?


9 коментара :

  1. Дебелият молив не е точно база, по-скоро е за подсилване на цветовете. Аз го слагам върху база, за да не се събира.
    Харесвам ревюто, моето мнение за трите продукта е същото.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оу, не съм написала, че съм пробвала и с база и ми се събира пак :))
      Мерси :)

      Изтриване
  2. Не съм използвала никоя от изброените бази, в момента ползвам тази на Urban Decay и съм невероятно доволна, много е икономична, но и цената й е доста висока. Прекрасно ревю за хора като мен, които като им свърши сегашната база все ще се насочат към нещо друго :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че съм била полезна.
      Ще я пробвам и тази на UD... все някога, да разбера дали наистина е толкова хубава.

      Изтриване
  3. Аз имам много мазни клепачи и без база съм заникъде. Ползвам Milk постоянно без проблеми (върху база за сенки, на Арт Деко или друга марка...която ми е под ръка). Може би слагаш прекалено много. Аз разнасям с пръст един тънък пласт, колкото да има за какво да се закрепят по-ярките матови сенки, и ми държи по 8-10 часа без да се събира в сгънката на клеча. Опитай с по-тънък слой ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В началото слагах повече и се събираше ужасно. По-късно започнах да слагам съвсем мъниичко, но отново ми се събират сенките в сгъвката. Имам и леко паднал клепач може и това да е проблема.
      Измъчих го Милк-а по всякакви начини,повярвай, нещо не се разбира с мен.

      Изтриване
  4. Много полезно сравнение.
    http://stylish-predator.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  5. От къде си взе базата на NYX, понеже в сайта им са изчерпани :?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знам дали сте обърнали внимание, но постът е от миналата година. Доколкото съм наясно NYX бяха изкупени от друга компания, поради тази причина правят разчистване на старият асортимент и в възможно заради това да не е налична. Но тъй като не съм оторизиран представител, най-добре се обърнете към тях.

      Изтриване