15 юни 2014 г.

Дизайнерското събитие Le T de style или един ден на Иван Асен 22 (La Vie En Rose)

6 коментара :
 
На шега или не - блогърската ми душа не се бе появявала на каквото и да е събитие, до сега. И отново никак не очаквах да успея да се появя навреме за поредното (Български държавни железници съвсем не ме подкрепят), но появилата се работа (КСК в СУ) ми предостави добрата възможност най-после да го направя. И имах късмет - точно денят в който пристигах в столицата се състоеше Le T de style, чиято концепция се оповаваше на колекция от тениски (в крайна сметка, не само), които са вдъхновени от французойката, в частност парижанката. Единственото условие за създаването на дрехата е моделът да бъде стартиран от бяла памучна тениска.  Идеята ми се стори изключително креативна, пък и никога не може да знае човек какъв ще е крайният резултат.
И така, с крайна цел изпит, текуща да успея да намеря точното място, се запътих към Иван Асен 22. Бях посрещната мило от Ванина от Style Inspiratrice и Нели Митева от Иван Асен 22, които любезно ми предложиха чаша розе. 

 Участниците  бяха: Анелия Мъглева, Георги Флоров, Ива Григорова, Марина Симеонова, Орнела Соле, Славина Петрова, Софи Пелрин, Теодора Шуманова, Яна Караманова и Яна Панова, като една от участничките имаше две творби.

Ако се загледате в снимките, ще откриете колко различни един от друг са моделите (снимки при Ванина, където можете да видите по-добре самите модели - тук).  Личните ми фаворити останаха sheer топ-а с розите на Яна Караманова (Dresscult) и сладката помпозна, с къса пачка розова тениска на Славина Петрова (Butterflies). Някои от шедьоврите дори си намериха притежатели още в първите няколко минути.



By Славина Петрова

Едно от нещата, които ми направиха впечатление бяха детайлите - достатъчно добре измислени, за да стоят подредено, но създаващи приятелска атмосфера. По тавана на всички стаи се "обвиваха" различни багри цветя, вероятно свързани със самата концепция - в тази с тениските бяха бели, в другите две - розови и червени.

Пренасяйки се в другата стая ...

Бижутата бяха невероятно нежни

Розе и сладки изкушения за гостите


 И най-накрая отиваме в зелената стая, изпълнена с френски шансони (ох, колко обичам Zaz)








Запознах се и с много приятни хора, с които надявам се да се виждаме по-често оттук нататък. 
Две от които - прекрасните Поли от Polinasofia (Полии, чакам снимки) и Ади от Adi's Blog (60s, love).


 Някои от моделите наистина ми "влязоха под кожата".



Не мисля, че това ще е последното ми посещение на това ателие. Със сигурност притежава от онзи чар - най-сладкия, непринудения и стилния, който не ти позволява да се откъснеш.
А и със сигурност ще се опитам да поправя пропуска със събитията.


6 коментара :

  1. Иглежда, като предното хубаво събитие, което пропускам :) Завиждам ви благородно за срещата в тази Парижка атмосфера ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Следващият път и без това присъствието на бюти блогърки не беше много силно :))

      Изтриване
  2. Благодаря ти, Светле! :) много се радвам, че беше част от нашето събитие и се надявам, че скоро ще имаме още поводи да се виждаме! Продължавай все така :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ванинка, аз благодаря.Такива хубави поводи никога не са излишни.

      Изтриване
  3. Разкош :) купи ли си нещо, Светле :) ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, за съжаление. Не предвидих купуването :( :D

      Изтриване