17 юни 2014 г.

Beauty Blender: Drugstore Alternative? - Ebelin Make-up Sponge (Review)

8 коментара :
 
Всички знаем колко се изписа и изговори по темата за грим-апликаторите (гъби). Най-голямата слава беше застъпена на капковидния Beauty Blender, чиято цена, обаче, доста надвишаваше бюджета на една (завършваща) ученичка.
Та, съвсем случайно минавайки покрай щандовете в ДМ, видях това сладко розово нещо и реших, че най-накрая е време да пробвам продукт от такъв тип и да приключа въпроса.
Останах ли доволна? Прочетете поста, за да разберете.


Марка / Brand: Ebelin
Къде: ДМ
Цена : 7,99 лв.  

Последвайте ме / Follow me : FB page   Pinterest   Bloglovin'


Опаковка:
Опаковката е пластмасова и последната ми асоциация с нея е стабилна. Етикетът е увит по вътрешния край на самата опаковка, като езикът на който е написана, естествено, е немски.  Удобна е за съхранение, защото по този начин ще се предотврати цапането, но първо се убедете, че гъбката е напълно изсъхнала преди да я сложите вътре.


От какво е изработена и как се ползва:
Самата гъба е от много лек и суперфино порест материал. На усещане е подобно на друг вид гъба, но много по-мека и някак по-жилава на натиск. Лесно се деформира при упражняване на сила. 
За да можете да нанесете правилно фон дьо тена или кремообразния продукт е необходимо да намокрите, изстискате и повторите няколкократно този процес. Ще откриете, че материалът  постепенно "набъбва", като приема почти двоен размер от първоначалния.  
Вече намокрена, гъбичката ще придава много по-натурален резултат на лицето.
Миенето му е истински кошмар - много по-трудно е от измиването на четка за фон дьо тен, например. Дори с четка за миене на лице ви е необходимо поне двойно повече време.

Етикетът:

Нанасяне,дълготрайно ползване и краен резултат: 
Заострената част е перфектна за преливане на коректор и супер удобна за зоната под очите. 
С облата част (дупето) преливам вече нанесения фон дьо тен или направо нанасям от ръката на лицето си. Покритието е най-пълното, което можете да си представите (out of my mind), а финишът зависи от самия продукт, който ползвате, но е много по-естествен. Не мога да направя сравнение с четка, тъй като в момента не разполагам с такава за пълно покритие.
Но имайте предвид, че количеството, което ви е необходимо за покриването на лицето ще е повече, отколкото ако използвате пръстите си ("гълта продукт"). 
След няколко измивания забелязвам и леки "пукнатинки", които ме обезпокояват малко и предполагам, че в по-дългосрочен план ще стават все повече.


Обобщено, много харесвам концепцията, но ако ще я купувате имайте предвид трудното миене, леките разкъсвания (чувствам се като хирург).  Но не мога да я сравнявам и с оригиналния Beauty Blender тъй като не съм от щастливите (и с 20 $ по-бедни) притежателки.

А вие пробвали ли сте Beauty Blender или някоя негова алтернатива?


8 коментара :

  1. Имам гъбката на Real Techniques, но съвсем не мога да кажа, че дава най-пълното покритие. Според мен моята дава по dewy финиш и разбира се, ако фдт-на е матиращ, той е по-ретуширан. Трудно се мие и това с цепенето също е характерно. Харесва ми завършека, защото е винаги естествен и факта, че прелива всичко перфектно. Фон дьо тените, които са ми тъмни с нея повече ми пасват понеже гълта част от продукта, а по-сухите колектори също ги кара да се сработят с кожата ми :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз първоначално исках да пробвам нея, и ако имам възможност ще я взема. Прелива всичко супер, да. И онзи супер сухия коректор на Bourjois, love-hate връзката.

      Изтриване
    2. Именно :) Аз така бях с Maybelline Fit me. В началото на пролетта много сухо ми стоеше. Сега със топлото време съвсем нямам проблем, но гъбката помогна преди това :) Днес я гледах тази, но толкова много неща натрупах в момента, че желая малко почивка :)

      Изтриване
  2. Това с трудното миене е факт, но явно зависи с какво точно се мие. До скоро използвах за миенето му последното останало количество от един измивен крем на Avon от зимната серия, който невероятно почистваше всички петна от гъбката, но за съжаление свърши и сега се мъча да я почистя доста трудно и не особено успешно. Иначе за разкъсванията на моето яйце се появиха две микроскопични и то в последно време докато се мъча да го пера, преди това нямах този проблем а го ползвам ежедневно от януари тази година.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз това забелязах, че след миене / по време на миене стават :)

      Изтриване
  3. Днес и аз се загледах в тази гъбка, но нещо се разколебах. Няколко блогърки писаха, че не са много доволни. Мисля все пак да и дам един шанс :)

    ОтговорИзтриване
  4. Май само аз не можах да се спогодя с тази гъбка и продължавам да си ползвам четките :((

    ОтговорИзтриване
  5. Не си само ти Пантерке :) и аз не си падам по подобен род гъбки :) или пръсти или четка :) мерси за ревюто

    ОтговорИзтриване