26 януари 2014 г.

Skincare: Bioderma Sebium Hydra (Review)

4 коментара :
 
Днес съм ви подготвила публикация на малко по-различна тема от обикновената декоративна козметика. Тъй като някой от вас проявиха желание, реших да ви споделя мнението си за хидратиращия крем на Bioderma за мазна кожа.
*Нова съм в тази сфера, не са много на брой продуктите, които съм ползвала. Моля, имате го в предвид.


Последвайте ме / Follow me : FB page   Pinterest   Bloglovin'

Марка / Brand: Bioderma
 Линия: Sebium (мазна кожа)
Количество / Quantity: 40 мл
Къде: В дрогериите, предлагащи марката
Срок на годност след отваряне: 9 месеца
Цена : между 20 - 25 лв 

Sebium Hydra е продукт, който  обещава да се грижи за хидратацията на мазната кожа, без да я дразни или да е комедонен. Точно това търсих и аз, след леко колебание се спрях на този крем, пред този на Avene. Останах ли доволна? 
Да, покри изискванията ми за такъв продукт.
Продукът е в лека изстискваща се тубичка, на пряка слънчева светлина лесно можете да видите колко сте използвали.
Консистенцията е лека и след нанасяне не се усеща лепкав, има бял цвят ( Имам лоши спомени от лепкавостта и тежестта на последния крем на Vichy, които ползвах ). Няма силна миризма и попива сравнително бързо. Икономичен е. Ако очаквате подобрение на акнето и комедоните, няма да го получите от този продукт (все пак е само хидратиращ), но пък няма и да се влошат по никакъв начин.
 Ползвам го,когато чувствам опънатост и леко зачервяване / раздразнение. Ефектът е мигновен - кожата е успокоена  и хидратирана.
Не го нанасям ежедневно, тъй като понякога след употребата му, кожата ми изглежда по-мазна.


Смятам да пробвам още нещо на марката, най-вече за лечение на акне, тъй като съм чувала много добри отзиви за цялата серия.
Ако сте ползвали нещо на марката и ви е харесало, ще ми бъде много интересно да прочета за него в коментарите.
Успешен ден!

4 коментара :

  1. Аз съм пробвала друг крем от същата серия - AKN Sebium, и сьм сравнително доволна. Но имай предвид,че е малко по агресивен и на моята кожа малко щипеше.

    ОтговорИзтриване
  2. В момента ползвам Sebium Global-а и съм доста доволна, той е точно за кожа склонна към акне и е предназначен да се бори с пъпките и черните точки. Аз лично го ползвам само на местата, на които имам нужда, тъй като съм чувала, че е по-интензивен и ме е страх да не ми изсуши повече кожата, на местата, на коита е по-скоро нормална :) иначе след употреба кожата ми е доста гладка и нежна на допир, добре матирана, плюс за мен е и приятната му миризма, а не на последно място и това, че е доста икономичен.

    ОтговорИзтриване