24 януари 2014 г.

Products, I regret buying (Part 1) / Продуктите, които съжалявам, че съм купила (Част 1)

17 коментара :
 

Отдавна ми се искаше да напиша пост за продуктите, които не са ми попаднали и не са проработили за мен. Това по никакъв начин не означава, че не са добри и няма да и допаднат на вас. Естествено, споделям моя опит, с моите изисквания, така че да прецените дали на вас тези неща ви пречат. Ако търсите същите неща, които и аз - дали си заслужават покупката.

Maybelline Great Lash - Lots Of Lashes Mascara
 По принцип съм фен на спиралите на марката и докато избирах тази знаех,че повече бюти гурута имат love/hate връзка с нея - някой я обожаваха, някой я ненавиждаха. Надявах се, че ще попадна  първата група, но уви не си паснахме с нея - формулата е супер течна, в началото слепва миглите ужасно (тип крака на паяк). Забелязах, че и се рони много, което не ми се случва често. Буквално няма "свършване", но не смятам, че ще продължа да я ползвам / купя отново.

Manhattan Eyeshadow Base
В онзи си период бях в търсене на заместител на любимата ми база на Artdeco, тъй като беше изчерпана в района около мен. Цената на тази беше не много по-ниска от другата (10,50 лв), не покри нито едно от изискванията (не се доверявайте на некомпетентни консултантки, както направих аз). Мирише ужасно изкуствено на пластмаса, консистенцията е неприятна - никога не може да се вземе малко количество. Не удължава дълготрайността на сенките, дори бих казала, че ги съкращава. Не прикрива несъвършенства. Т.е. не изпълнява изискванията за база. Никога не правете грешката да я купувате.

Nivea Stress Protect 48 h
Харесвам някой продукти на марката, но определено всички дезодоранти, които съм ползвала са голям пропуск. Имат приятен аромат, но до там... Не вършат никаква работа като антиперспиранти и сякаш не съм ползвала нищо.
 
Rimmel London Scandaleyes Waterprooof Gel Eyeliner
Започвам да осъзнавам, че всеки път когато купя нещо без да прочета отзивите за него и се доверя на консултантка (не казвам, че всички са некомпетентни, а просто, че аз лично попадам на такива), приключвам с продукт, които не знам дали съм искала или ако съм, не покрива определените ми изисквания. Такъв беше и случаят с тази очна линия. Гел очна линия в бурканче с включена четка - страхотно и удобно звучи, нали, но трайността й е толкова трагична, че след час-два се озовавам с размазана по горния клепач, приличаща-на-нищо очна линия. 
 
Essence Color & Go Nailpolish in L.O.L.
Друга покупка, която бях подмамена да си взема, но този път не от персонал, а от самият стелаж. Там изглеждаше прекрасно зелено, тип "Шрек" (нямам идея как да го опиша по друг начин). След като се прибрах у дома и го пробвах, то се оказа ужасно непокривно, нетрайно и непривлекателно зелено със силно изразен жълт подтон, което изглеждаше меко казано нелепо на моите нокти. 
 
Bourjois Healthy Mix Concelaer
Знам, че доста от блогърките харесват този коректор, но за мен е доста по-сух и жълтеникав отколкото ми се иска. Дори и да ползвам крем, след няколко часа фините линии под очите ми са силно подчертани и видими. Пробвах да го ползвам и за лицето, но е прекалено жълт и недостатъчно светъл за кожата ми. Изглежда доста неестествено, особено ако е фиксиран с пудра.
 
Essence Stay Natural Concealer
Както забелязвате, явно не намирам подходящият коректор за кожата ми, така че ако имате любимци, моля споделете ми ги долу в коментарите.
Това, което не ми хареса в този е прекалено течната консистенция, страшно малкото количество. Очаквах малко по-добра покривност, а и апликаторът не ми е от най-удобните.

17 коментара :

  1. Хм, вчера си взех този коректор на Essence, засега не ми е нито положително, нито негативно мнението, но и нямам кой знае какво за покриване, да чукна на дърво:)

    ОтговорИзтриване
  2. Напълно съм съгласна за коректора на Essence толкова бързо свърши за по-малко от месец, не си заслужава изобщо. Пробвала ли си Rimmel Wake me up, супер икономичен е и е подходящ за зоната под очите?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не съм Снежи, колебаех се тогава. Дали покритието ще ми е достатъчно?

      Изтриване
  3. fit me коректора! прекрасен! има много добро разнообразие от цветове за всякакви подтонове ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Ако си търсиш подобно зелено погледни Limealicious на Rimmel. Аз съм влюбена в цвета!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за препоръката. След това намерих почти перфектното зелено от Rich Color На ГР :)

      Изтриване
  5. От коректора на Буржоа имам същият спомен.

    ОтговорИзтриване
  6. Аз съм купила базата за сенки, но още не съм я ползвала. Дано не остана със същите впечатления и аз..:(

    ОтговорИзтриване
  7. Аз обожавам коректора на Буржоа. Дай му още един шанс :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всеки ден го ползвам и вероятно ще се опитам да го изхабя, обаче не е за мен :)

      Изтриване
  8. И аз съм от доволните от коректора на Боржуа :) Изхабих 2 опаковки и сега не съм с него, само защото съм любопитна да пробвам и други :D Но аз ползвах по-тъмния вариант и на мен ми пасваше добре на тена.
    Вчера в Лили видях, че Буржоа са пуснали нов СС коректор. На проба ми изглежда много добре и сигурно ще го пробвам. Но и той е малко по-сух ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ги мярнах тези дни, ама пак не ми се видяха много кремообразни,

      Изтриване
  9. Наистина има много добри отзиви за коректора на буржоа и аз се бях засилила да го купя, но в магазина като го пробвах изглеждаше ужасно жълт или поне на моята светла кожа и се отказах.

    ОтговорИзтриване
  10. Препоръчвам коректора на L'Oreal Accourd perfect и на Maybelline Anti age concealer, първия го имам и ползвам от лятото и съм доволна, цената мисля, че не е висока, около 10 лева. Втория го имам, защото няма блогър, който да не го хвали, малко е скъп, 20 лева в БГ и около 10 евро при мен, но казват, че си ги заслужава, аз още не съм отворила моя, защото май взех прекалено светъл цвят....

    ОтговорИзтриване
  11. Най-добрият коректор - Maybelline Fit Me!

    ОтговорИзтриване