25 октомври 2014 г.

"Напомням ти, защото е важно" - Навременната профилактика като най-добър метод за превенцията на рака на гърдата със SNB Bulgaria

Няма коментари :
 
Преди повече от 25 години, месец октомври официално е обявен за месец на борбата с рака на гърдата. Факт е, че всяка година все повече и повече жени заболяват (тази година броят им в България достига 4000 ) от тази коварна болест. 
Около 30% от тези български жени не успяват да се преборят със заболяването.
Забързаното ежедневие, стресът, липсата на физическа активност, тютюнопушенето и прекомерното поемане на алкохол са малко от причинителите на рака на гърдата. 
 С този пост се опитвам да ви напомня колко всъщност е важна грижата за самите нас и това, че една малка крачка към активност и внимание, може да бъде съществена за бъдещето ни!

Важна част от превенцията е самопрегледа в домашни условия, пред огледало за откриване на аномалии - под, фронталната, вътрешната част и около гърдите. Съществени симптоми за това заболяване, за които трябва да бъдем наблюдателни са болка при докосване, секрет от зърната, подуване, бучки и зачервявания, лющене на кожата около зърната, дразнене и други.

И все пак най-важната част от предотвратяването и сигурната диагноза е консултацията със специалист, като над 20-годишна възраст (до около 35-40 години) е уместно да се започне с ехографското изследване. След тази възраст е препоръчително да се осъществяват периодични прегледи с мамограф. И двата метода са често използвани за потвърждаване или отхвърляне на диагнозата.
 Всъщност, открит навреме, ракът на гърдата е лечим в над 97 % от случаите.

Напомням ви да направите изследването, още сега! Напомням ви, защото е важно! 


На снимките: Лак SNB Валентина 

* продуктът ми е предоставен от PR; мнението ми не е заплатено 

Няма коментари :

Публикуване на коментар