28 април 2015 г.

Здравейте, прекрасни! Как започна седмицата ви?
Включвам се набързо, за да ви споделя нещо много вълнуващо,  свързано с другата ми голяма любов - музиката. Най-после ще имате възможността да ме чуете на живо и ако не сте от срамежливите ще се радвам да се запознаем, ако вече не сме минали и през тази стъпка. През април и май давам началото на музикалните ми участия в Столицата.


Този четвъртък (30.04), заедно с група Impress ще бъдем в Swingin' Hall. (Намира се в близост до БНР и метростанция Васил Левски). Началният час е 22:00. Ако не сте запознати с начинът на работа на клуба, ще се редуваме с Babo Babo (сет след сет, едни след други) и по план до около три часа след полунощ ще бъдем там. 
Ще можете да чуете песни на Duffy, Christina Aguilera, Jessie J, Whitney Houston, Tina Turner, Gary Moore, Roling Stones, Тhе Dobie Brothers, The Beatles, Morcheeba и още много други.

* Снимката принадлежи на @Iliyan Iliev Photography

Малко по-късно, на 12 Май ще ви посрещна в по-интимна обстановка в Club The Point. Мястото се намира на Шипка 11, уличката зад Софийски университет. Самият клуб се намира под О!Шипка и входът му е през заведението. Началният час тук е 21:00. Имайте предвид, че местата тук са доста по-малко и е по-вероятно да стоите прави, ако закъснеете. 
Искам да споделя, че и клубът бяха така добри да не ми прилагат каквито и да е ограничения в песните, така че тук наистина ще чуете най-любимите ми за изпълнение композиции - неща на Alicia Keys, Beyonce, Sam Smith, Leona Lewis, Queen, Stevie Wonder, The Pretty Reckless и други.

Благодаря ви, че четете блога ми. Ще се надявам да се видя с някои от вас на горепосочените места и да ви разкрия още една малка (или не чак толкова) част от себе си. Позитивизмът и доброто настроение са задължителни.

Хубава седмица от мен,

26 април 2015 г.


P!nk - The Truth About Love (2012)
For whom: The lyrics lover, the searcher for inspiration, the pop-rock sound adorer
Best tracks: Are We Are We Are, Try, Walk Of Shame
If you like this you'd like that: Kelly Clarkson, Lilly Allen, Gwen Stefani

Lorde - Pure Heroine (2013)
For whom: The indie, the weirdo, the simplifier
 Best tracks: White Тeeth Тeens, Tennis Court, 400 Lux
If you like this you'd like that: Lana Del Rеy, Marina & The Diamonds, Florence + The Machine

Sam Smith - In The Lonely Hour (2014)

For whom: the male soul lover,the broken-hearted, the gentle type
Best tracks: All of them, since it's the very best of...
If you like this you'd like that: Daley, Mario, Ne-Yo
_________________________________________________________________________________

P!nk - The Truth About Love (2012)
За кого:Почитателите на добрите текстове, търсещите вдъхновение, харесващите поп-рок стила
Най-открояващи се тракове:  Are We Are We Are, Try, Walk Of Shame
Подобни изпълнители: Kelly Clarkson, Lilly Allen, Gwen Stefani

Lorde - Pure Heroine (2013)
За кого: Инди, the weirdo, the simplifier
 Най-открояващи се тракове: White Тeeth Тeens, Tennis Court, 400 Lux
Подобни изпълнители:Lana Del Rеy, Marina & The Diamonds, Florence + The Machine

Sam Smith - In The Lonely Hour (2014)

За кого: почитателите на мъжки soul гласове, "разбитите сърца" , галантният тип
Най-открояващи се тракове:  All of them, since it's the very best of...
Подобни изпълнители:Daley, Mario, Ne-Yo

Live hightlights:
- P!ink  -iTunes (2013)
 
 Sam Smith -Live at AB


A кои бяха вашите най-слушани албуми през изминалата седмица? Споделете ми долу в коментарите.


21 април 2015 г.

Представете си каква беше реакцията ми след като разбрах, че съвсем скоро ще можем да си поръчваме от един от предпочитаните от мен магазини за дрехи направо от вкъщи. Е, касичката ми съвсем не възкликна възторжено, а се предаде след като видя изгодните оферти за откриването на онлайн магазина на H&M Bulgaria.
Късмет или не, разминах се само с две неща, от които имах нужда (поне по рационална моя преценка) - супер сладки къси панталонки и един от най-любимите ми модели рокли - разкроените.
Относно самата доставка H&M Bulgaria работят с Ekont, което за мен си е абсолютен плюс (по текуща информация доставката би трябвало да бъде 6,90 лв,  безплатна в текущият момент и до 3 Май 2015). Обикновено отнема 3-4 дни , като от марката ни предупреждават да сме по-търпеливи при намаления и изгодни оферти.
Регистрирането става буквално за няколко минути и е улеснено до край.  Поръчването става чрез бутонът, който се намира долу вдясно на екрана под всеки артикул - "Добавяне в кошницата", като веднага след добавянето се индикира неговото състояние,  горе в кошницата. Сайтът е доста опростен и стандартен, не мисля, че ще срещнете трудности при регистрацията или ползването му. В самата кошница се изчислява тоталната сума - отстъпките + доставката. След това от вас се изисква да въведете данните, необходими за самият процес - имена, адрес и пр.
Начините за плащане са два: чрез наложен платеж или чрез карта (Visa и Маstercard).В случая аз платих около 22лв. заради намаленията и безплатната доставка. Самият процес на доставяне отне около 5 дни, чието си обяснявам с напливът, който е последвал от откриването.  Както се вижда горе отделните артикули си идват в индивидуални пликове, заедно с бланка за връщане.

Къси панталонки - подобни тук
Рoкля - за момента не я намирам в сайта
За момента реших да не се възползвам от услугата им за връщане. 
Условията са то да се извърши до 30 дни, артикулът да не е повреден и да поемете обратната доставка от 4,90 лв. В пакета със самата поръчка идва и бланка за връщане, както вече споменах + инструкции за самият процес.
Обобщено бих казала, че съм доволна от услугата, която съвсем от скоро H&M Bulgaria предлагат. И тъй като е доста удобна и лесна за ползване, вероятно ще се възползвам от нея и по-нататък. 
Надявам се да съм ви била полезна.
 

19 април 2015 г.


Hello, my lovely readers!
Today I decided to share with you a combo that I really would like to wear through spring months. 

16 април 2015 г.

Последвайте ме / Follow me : FB page  Youtube  Pinterest   Bloglovin' Last Video
 
 
1. Max Factor Color Elixir Glossy Toffee - Най-новата ми придобивка от горепосочените. Има доста приятен сладикаво захаросан аромат. Цветът е леко кафеникав в опаковката, но стои почти прозрачно върху устните, като леко затопля цвета им. Почти не лепне, частичките не се усещат, т.е. не са груби и не ми дразнят. Йей, най-после да се спогодя с някой глос.

2. Golden Rose Velvet Matte #01 + Max Factor Color Elixir Glossy Toffee - най-добрата комбинация! Червилото е средно тъмен жълтеникав нюд с матов завършек, но е леко странен за моя подтон кожа. С глоса отгоре е чудесен, а и го няма матиращо-изсушаващият и никак нещадящ устните завършек.

3. Rimmel Oh So Gloss! Oh La La - Формулата е чудесна и е с лек аромат на черешки. Цветът е стряскащ в опаковката, но на устните е чудесен розово-червен нюанс. Консистенцията е крем, без частички. Апликаторът е супер удобен за употреба, тъй като е сплеснат.

4.  Golden Rose Velvet Matte #20 - Toва е моето червено червило! А ако искам малко по-холивудско излъчване смесвам със старият познайник - Bourjois Color Boost в Red Sunrise и получавам най-класическият ален нюанс. Съжалявам, че повтарям серия, но пък ми е толкова любима, че нямаше как (ревю можете да видите ето тук).

5. Golden Rose Vision Lipstick #125 - Нещо сравнително ново на пазара, a нямаше как да подмина този вамп цвят. Всъщност на моите устни е доста по-светъл, отколкото в опаковката и е една идея,по-розов, но пък ми допада. Препоръчвам ви да го използвате над молив с подобен цвят, тъй като формулата е доста мека и лесно се разлива извън контура на устните. Като цяло според мен си заслужава да се пробва най-вече заради цвета.

А кои са вашите най-скорошни продукти за устни?
 

14 април 2015 г.


Последвайте ме / Follow me : FB page  Youtube  Pinterest   Bloglovin' Last Video
 
Марка :Dermacol
Количество : Лосион - 200 мл, Душ-гел - 250 мл
Цена: 12,40 лв
Къде: Линк към продукта в parfimo.bg 
Доставка от сайта: от 3 до 7 дни; 5 лв до адрес, 4 лв до офис
Обичате лятото и коктейлите, нали? Toва усещане за спокойствие и отдадено чувство на релакс. Ананас, кокос и мляко? Звучи ви екзотично и като ингридиенти за коктейл? Ставаме двама. Днес ви запознавам с дуото лосион и душ-гел от серията "Карибска мечта" на Dermacol.

Започваме с лосиона - идва в изстискваща се тубичка от пластмаса с бяла капачка и има лек тропически аромат на мляко, кокос и ананас. Нанесен избива леко химически аромат.Нанася се лесно, попива бързо, не оставя следи по дрехи или филм по кожата. Ароматът не се задържа дълго върху тялото. Хидратира кожата по-скоро на средно ниво и я оставя леко освежена. В консистенцията му липсва желиран ефект, по-скоро клони към воднист, по-лек крем.Като Ако тялото ви не се нуждае от кой знае каква хидратация е приятен лосион за сезона.
Душ-гелът идва в същата опаковка (но с прозираща капачка) и учудващо за мен е в по-голямо количество. Има много лек, приятен подобен на горния аромат без химичното в него. Почти прозрачен е, пени се добре и не изсушава кожата, което е най-важното за мен. Ароматът отново не се задържа много дълго върху тялото, но пък под душа е чудесен като усещане.
Определено, ако трябва да избирам бих ви препоръчала само душ-гела, по-приятен ми е като консистенция и аромат, както и действие.
Със сигурност можете да намерите сходни на пазара от този ценови клас, но пък винаги е добра идея да опитаме нещо ново, нали?

 * продуктът ми е предоставен от PR; мнението ми не е заплатено

10 април 2015 г.



Последвайте ме / Follow me : FB page  Youtube  Pinterest   Bloglovin' Last Video

 Започвам с палитрата, която не мислих, че ще ми хареса, но пък ме изненада приятно - Catrice Absolute Rose Eyeshadow Palette 
Съдържа шест цвята от светли до тъмни, все с лек розов оттенък. Чисто матови са само първият (много светла млечна роза) и петият (тоуп с лек розов оттенък). Вторият, третият и последният са по-скоро сатенени (последният е доста интересно бургунди с лек червен шимър), а четвъртият е някак по-наситен с частички, най-мек е от всички и затова се праши най-много. Самото качество на сенките е доста добро, пигментирани са, имат лесно преливаща се текстура, но се ронят и прашат леко. Това мен не ме притеснява особено и доста често ги използвам в ежедневния си грим, особено тоуп цвета - за вежди, контуриране и сгъвката на клепача е чудесен. Със сигурност препоръчвам, особено ако като мен си мислите, че няма да се възприемате с розови нюанси сенки, поне няма да счупите някоя банкова сметка ако ги купите.
*Суотчове - Отляво червилото Come Nаturally, от дясно палитрата Absolute Rose
За червилото съм писала цяла публикация,за това направо ви пращам там.
Продължаваме с триото - база, лак и топ на Catrice: Ultra Stay & Gel Shine Base Coat, Catrice Ultimate Nail Lacquer 82 A Galoon of melon и Catrice Ultra Stay & Gel Shine Top Coat, които ни обещават 8 дни без UV лампа и салон, гел маникюр в домашни условия без затруднения. Базата е леко белезникава на цвят и оставя нокътя матов и изравнен. За самият цвят, той е част от новият асортимент на марката и най-траен го намирам при мен нанесен само на един пласт между базата и топа. В противен случай се люпи при мен. Има хубав самостоятелен блясък и пигмент, но запечатан с топа не само блести още по-силно, а и издържа рекордните за моята плочка 5 дни без да се олющи. Самият цвят е млечно към леко ярко розово-коралово и е супер подходящо за сезона, става ми весело като го гледам.
*Ето и състава + суотч (два пласта) за по-любопитните
Catrice Jet Black Mascara - За нея ще си говорим в някоя по-нататъчна публикация, тъй като в момента имам прекалено много отворени.
Catrice AllAround CoverStick in 010 Nude
Oх, да обичам, колко да обичам покривните коректори? Напомня ми леко на Camouflage на Catrice, само че е една идейка по-светъл (заради цвета) и по-сух. Доста покривен е, ползвам го за тъмните кръгове, въпреки, че мисля, че ще бъде подходящ и за несъвършенства. Нанася се безпроблемно, но ви препоръчвам да не забравяте да го фиксирате с нещо, защото иначе леко се събира във фините линии под очите.  Харесвам го и честичко го ползвам за озаряване, не само под очите ами и на лицето като цяло.
*Суотч - отляво AllAround (010), отдясно - Camouflage (025)

А кои са вашите най-скорошни открития? Споделете ми долу в коментарите.
 * продуктът ми е предоставен от PR; мнението ми не е заплатено




6 април 2015 г.

Koй ли не е чувал за магическите свойства на маслата? За коса, лице, нокти или тяло продуктите обикновено са много благоприятни за кожата в чистият си вид и се славят с "чудотворните" си резултати. Като човек въвелечен в света на красотата и грижата многократно съм попадала на статии с подобно съдържание и понякога пробягвам към тези естествени чуда - най-вече за косата и лицето си с цел хидратация.
От няколко години насам в YouTube изгледах десетки видеа, които хвалеха този и онзи балсам/масло/олио за почистване на грим. Малко по-късно и Мариетка от Murfeishun спомена за олиото на The Body Shop и моето любопитство съвсем се разпали. Цената на мечтаният Cleansing Balm на Еmma Hardie беше единственото нещо, което ме спира да вляза в досег с такъв тип артикули.  

Последвайте ме / Follow me : FB page  Youtube  Pinterest   Bloglovin' Last Video

Марка :MOA
Количество : 50 ml 
Цена: 39,99 лв
Къде: biotela.bg
 Описание на продукта: 100% натурален многофункционален балсам, който има както разкрасителни, така и лечебни свойства. Не съдържа силикони, алкохол, парабени. Не е тестван върху животни. 100 % от съставките са натурални! Звучи ви интересно, нали? Нека да продължаваме с ревюто.
Koмплектът съдържа 50мл "Зелен балсам" и бамбукова кърпа.

И двете идват в много симпатична твърда картонена опаковка (по-горе на снимката). Самото бурканче е пластмасово на винт с капаче. Кърпата има една по-мека страна и една леко по-грубовата страна. Самата консистенция на балсама е емулиентна, т.е. лека, кремообразно-течна маса, която се топи към олио в досег с кожата и температурни покачвания. Има зеленикав нюанс и носи отличителен аромат на чаено дърво. От състава разбирам, че съдържа благинки като кокосово, соево, бадемово, слънчогледово масло и  масло от чаено дърво.
От марката ни съветват да втрием чрез пръстите си направо в кожата, да премахнем грима чрез напоената с топла вода кърпа и да завършим с хладка вода, за да затворим порите. Това е и начина, по който аз използвам балсама. Обикновено нанасям направо с пръсти  количество колкото бобено зърно (което взимам с някаква шпатулка), масажирам леко и избърсвам. Със сигурност продуктът се справя доста добре с грим за лице като фон дьо тен, коректор, руж и т.н., но за спиралата и очната линия се нуждае от малко помощ от мицеларна вода/гел за лице или друго почистващо средство. Оставя кожата освежена,хидратирана, еластична и мека, без да я пресушава/омазнява прекомерно. Не съм забелязала да образува комедони или други гадинки по-лицето.
 Двете страни на кърпата:
Състав на Зеления балсам:
Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Glycine Soja (Soy Bean) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Cera Alba (Beeswax), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Achillea Millefolium (Yarrow) Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Oil, Chlorophyll, Limonene*.
Обощено бих казала, че въпреки, че цената е висока за стандартния български джоб, ако сте почитатели на натуралната козметика и обичате да изпробвате нови продукти за лице, то този балсам е за вас. Ще продължавам да използвам масленото чудо, в дните, в които имам големи количества грим по лицето си и искам бързо и лесно премахване.
* продуктът ми е предоставен от PR; мнението ми не е заплатено

4 април 2015 г.


И тази седмица се изтърколи бързо и неусетно като... времето, което ми е необходимо да излапам цяла поничка. И така, нека видим кои бяха най-слушаните ми албуми през изминалата седмица.

Последвайте ме / Follow me : FB page  Youtube  Pinterest   Bloglovin' Last Video

Jamiroquai - Travelling without moving (1996)
For whom: The funky-jazzy lover, the weirdo, the entertainer without fear
Best tracks: Use the force, Alright, Virtual Insanity
If you like this you'd like that: Incognito, The Brand New Heavies,Funkadelic

Joss Stone - The Soul Sessions (2003)
For whom: The Soul lover, the technique adorer, the "sweet" person, Alicia Keys fan
 Best tracks: Dirty Man, Victim of a foolish heart, Super Duper Love
If you like this you'd like that: Alicia Keys, Duffy, Norah Jones

Little Richard - The Very Best Of Little Richard
For whom: The oldie lover, the James Brown fan, the jumper
Best tracks: All of them, since it's the very best of...
_________________________________________________________________________________

Jamiroquai - Travelling without moving (1996)
За кого: Почитателя на фънка и джаза, странникът, умеещият да се забавлява
Най-открояващи се тракове: Use the force, Alright, Virtual Insanity
Подобни изпълнители: Incognito, The Brand New Heavies,Funkadelic

Joss Stone - The Soul Sessions (2003)
За кого: Феновете на соул музиката, музикалните ценители, "милият човек", феновете на Alicia Keys
Най-открояващи се тракове:Dirty Man, Victim of a foolish heart, Super Duper Love
Подобни изпълнители:: Alicia Keys, Duffy, Norah Jones

Little Richard - The Very Best Of Little Richard (2008)
За кого: Почитателите на стари неща, феновете на James Brown,"скокльовците"
Най-открояващи се тракове: Тъй като е компилация най-доброто, всички могат лесно да спаднат към тази категория
Подобни изпълнители: Fats Domino,James Brown, Chuck Berry

P.s. Do you remember that Fergie's song "Climsy" has a sample from Little Richard's "The girl can't help it"
А знаете ли, "Climsy" на Fergie съдържа семпъл от песента на Little Richard "The girl can't help it"?


And your favorite albums of the week are...
А кои бяха вашите най-слушани албуми през изминалата седмица?